پنجشنبه, ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ در ساعت ۱۸:۳۸
TOP ARTICLE

موتور جستجوی YOU، گوگل و مایکروسافت را با هوش مصنوعی جدید خود به چالش می‌کشد

نوشته شده توسط پوریا بصیرنژاد
اشتراک‌گذاری

 

 

 

امروزه بستری برای ظهور کمپانی‌های مختلف در سرتاسر جهان با ایده‌های نوین و خلاقانه فراهم شده است. امروزه شرکت‌های بزرگ و کوچک دنیا درحال تلاش برای ارائه فناوری‌های جدید خود جهت انقلاب و سلطه بر صنعتی هستند که زندگی روزمره ما را پیش می‌برد.

یو. کام، که یک استارتاپ موتور جستجوی پیشگام مستقر در سانفرانسیسکو کالیفرنیای آمریکاست، اخیرا از راه اندازی سیستم پیشگامانه جدید هوش مصنوعی مکالمه محور خود به نام YouChat ۲ خبر داد. طبق ادعای مدیر این کمپانی، این سیستم جدید می‌تواند تجربه جستجوی اینترنتی را به سطح کاملا جدیدی برساند. انتظار می‌رود هوش مصنوعی جدید You، یک انقلاب در عرصه موتورهای جستجو رقم بزند و سیر تکاملی پیشرفت در این حوزه را به بالاترین سطح ممکن برساند.

سیستم هوش مصنوعی مکامله محور، چگونه به موتور جستجوی You.com کمک می‌کند؟

YouChat ۲٫۰ اولین موتور جستجوی تحت وب است که فناوری هوش مصنوعی مکالمه محور را با سیستم پرسش و پاسخ خود ادغام کرده است. در نتیجه‌ی این ترکیب، موتور جستجوی You برخلاف سایر موتورهای جستجو می‌تواند برای رسیدن به پاسخ سوالات تعامل بیشتری با کاربر داشته باشد و تجربه‌ای منحصر به فرد برای درخواست کنندگان به ارمغان بیاورد. YouChat ۲٫۰ با مدل زبان بزرگ ترکیبی خود که به نام C-A-L شناخته می‌شود توسعه داده شده است، این ویژگی به آن امکان می‌دهد که نمودارها، تصاویر، ویدیوها، جداول، متن یا کدهای برنامه نویسی مناسب را در قالب پاسخ به درخواست‌های کاربر ارائه دهد. این بدان معناست که برای دریافت اطلاعات تکمیلی نیازی به باز کردن صفحه‌های جدید وب نداریم و هر آنچه که به آن لازم داشته باشیم را، این موتور جستجو در صفحه اصلی خود به ما نشان می‌دهد.

ریچارد سوچر، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل You. com در مصاحبه با VentureBeat درباره سیستم جدید موتور جسجتوی شرکت خود گفته است: «در حال حاضر صفحه اصلی موتور جستجوی ما از بیش از ۱۵۰ برنامه متفاوت و کاربردی پشتیبانی می‌کند، اما اکنون در حال اضافه کردن بخش پرسش و پاسخ توسط یک سیستم هوش مصنوعی برای ایجاد ارتباط بهتر و موثرتر با کاربران هستیم.» وی هدف از ایجاد این پروژه را، رسیدن کاربران به بهترین و کامل‌ترین پاسخ‌ها در کمترین زمان ممکن عنوان کرد. آقای ریچارد سوچر در ادامه می‌گوید: «هنوز هیچ موتور جستجوی دیگری، قابلیتی که ما درحال تلاش برای عرضه آن هستیم را دارا نبوده است، کمپانی ما اولین شرکتی است که این فناوری را به صورت رسمی و عمومی ارائه خواهد کرد. "

آقای ریچارد سوچر در سال‌های اخیر در مورد پیشرفت‌های پیشگامانه در پردازش زبان طبیعی (NLP)، همان فناوری‌ای که زیربنای همه موتورهای جستجوی محبوب امروزی است، تحقیقات گسترده‌ای انجام داده است. به گفته Google Scholar، سوچر در حال حاضر چهارمین محقق بزرگ دنیا در این زمینه است. سوچر به عنوان دانشمند ارشد سابق و EVP در Salesforce، و همچنین استاد یار سابق در بخش علوم کامپیوتر استنفورد، کار خود را بر اساس برنامه‌های کاربردی جدید NLP بنا کرده است. وی معتقد است که اکنون زمان آن رسیده که نحوه تعامل کاربران اینترنت با موتورهای جستجوی امروزی، به سطح جدیدی ارتقا پیدا کند.

با این حال به نظر می‌رسد که آقای سوچر از عملکرد غول‌های این حوزه کمی نا امید شده است، وی در این باره می‌گوید: «گوگل در سال‌های اخیر تحقیقات شگفت انکیزی در این زمینه انجام داده است و به پیشرفت‌های چشم‌گیری نیز رسیده است، اما با این حال آن‌ها اکنون با تجاوز به حریم خصوصی شما و نشان دادن تبلیغات گسترده به کاربران در صفحه نتایج جستجو، توانسته‌اند به درامد ۱۵۰ میلیارد دلار در سال دست یابند. این کار شاید به خودی خود کار اشتباهی نباشد. اما زمانی که شما قصد عرضه یک فناوری جدید به جهان را دارید، باید به سطحی از انگیزه رسیده باشید که برای جبران خسارت‌های مالی این مسیر، دست به چنین اعمال آزار دهنده‌ای نزنید.» او در ادامه افزود: «گوگل همواره در ابتدای عرضه فناوری‌های جدید خود خوب عمل می‌کند اما پس از مدتی پای تبلیغات گسترده خود را به داخل آن می‌کشاند، یوتیوب و گوگل مپ مثال‌های بارز این اتفاق هستند.»

نسل جدید موتورهای جستجو

خبر عرضه هوش مصنوعی مکالمه محور موتور جستجوی یو. کام، تنها یک هفته پس از معرفی نسخه جدید موتور جستجوی Bing مایکروسافت و ترکیب آن با سیستم هوش مصنوعی منتشر شد. علاوه‌بر این دو مورد، کمپانی گوگل نیز در روزهای گذشته از یک چت بات به نام Bard برای رقابت با چت بات محبوب کمپانیOpen AI یعنی ChatGPT رونمایی کرد. تمامی اخبار این روزهای دنیای تکنولوژی یک چیز را نشان می‌دهد، ما اکنون شاهد انقلاب در سیستم‌های تعاملی رباتی، موتورهای جستجو و تغییرات گسترده در سطح وب هستیم.

پورتال مکالمه YouChat موتور جستجوی YOU. com در دسامبر سال گذشته راه‌اندازی شد، سپس این کمپانی در هفته گذشته با عرضه YouChat ۲٫۰ پورتال خود را به روزرسانی کرد، درواقع این به روزرسانی تجربه جستجوی اینترنتی را در چندین مورد کلیدی ارتقا داده است. در ادامه این موارد را بررسی می‌کنیم.

۱- صفحه اصلی نتایج جستجوی YOU. com، اکنون دارای ابزارهای هوش مصنوعی مولد مانند چت بات‌ها، به منظور تولید محتوا توسط نتایج به دست آمده است. این به آن معناست که اکنون کاربران می‌توانند با نتایج به دست آمده از پرسش‌هایشان، به ایجاد تصاویر، متن‌های بلند و کدهای برنامه‌نویسی بپردازند.

۲- چت بات YouChat ۲ می‌تواند با استفاده از اطلاعات به‌روز و محتوای پویای جمع‌آوری شده از برنامه‌هایی مانند Reddit، TikTok، StackOverflow، Wikipedia سطح تعامل با کاربران را به بالاترین کیفیت ممکن برساند.

۳- همچنین این سیستم اطلاعات دقیقی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و با ذکر منابع معتبر برای هر مطلب، برخلاف اغلب موتورهای جستجوی معمولی حس اطمینان از درست بودن مطلب به دست آمده را به کاربر منتقل می‌کند.

علیرغم برخی مشکلات باقی‌مانده در مورد مدل زبان استفاده شده در این سیستم، You. com همواره در حال برداشتن گام‌های مشخصی برای افزایش اعتماد و اطمینان موتور جستجوی مکالمه محور خود است. همچنین این شرکت از توسعه دهندگان مختلف سرتاسر دنیا دعوت می‌کند تا برنامه‌ها و پیشنهادات خود را برای این پلتفرم اوپن سورس ارسال کنند تا با همکاری با یکدیگر موتور جستجوی چت نهایی را ایجاد کنند.



در ادامه بخوانید

WOMENLO Inc.

Is an Iranian media outlet that focuses on business, investment, technology, entrepreneurship, leadership, and women's lifestyles.

 

“Twenty-five years since the adoption of the Beijing Declaration and Platform for Action, progress towards equal power and equal rights for women remains elusive. No country has achieved gender equality, and the COVID-19 crisis threatens to erode the limited gains that have been made. The Decade of Action to deliver the Sustainable Development Goals and efforts to recover better from the pandemic offer a chance to transform the lives of women and girls, today and tomorrow” said UN Secretary-General António Guterres. see The World’s Women 2020: Trends and Statistics.
© 2023. Powered with ♥ by Womenlo Media.