بر اساس اطلاعاتی که از این اسناد تجاری منتشر شده است، ایلان ماسک یکی از ثروتمندترین مردان جهان، در تاریخ ۹ مارس سال جاری نام آن به عنوان مدیر اصلی شرکت X. AI نوشته شده است. با توجه به انتقادهای تند اخیر ماسک نسبت به هوش مصنوعیهای موجود حال حاضر، با تاسیس این شرکت جدید و سرمایهگذاری سنگین او، به دنبال یک رقابت جدی با آنها میباشد.
ایلان ماسک همچنین به تازگی کمپانی توییتر را با یک شرکت تازه تاسیس تجاری به نام X ادغام کرده است. او درواقع نام توییتر را برای پلتفرم حفظ کرده است اما از لحاظ جنبه تجاری، اکنون نام این کمپانی X میباشد.
نکته قابل توجه این موضوع این است که، ایلان ماسک شرکت جدید X. AI خود را که به نظر میرسد قرار است یک رقیب جدی و سر سخت برای کمپانی OpenAI و محصول محبوب آن یعنی ChatGPT باشد، درحالی تاسیس کرده است که تا چندی پیش متعقد بود که باید تمامی شرکتهایی که در حوزه هوش مصنوعیهای مولد فعالیت دارند تعطیل شوند و تمامی فعالیتها و توسعههایی که به منظور ارتقا و پیشرفت این فناوری انجام میشوند متوقف شوند.
طبق گزارشی که اخیرا توسط وب سایت insider منتشر شده است، ایلان ماسک به تازگی هزاران پردازنده محاسباتی قدرتمند و پر هزینه را خریداری کرده است. همچنین در کنار آن، مهندسان بزرگ و با استعدادی را از سرتاسر جهان به عنوان بخشی از پروژه ارتقای بخش هوش مصنوعی پلتفرم توییتر به استخدام خود دراورده است.
در همین حال، ایلان ماسک پس از تصاحب کمپانی توییتر با پرداخت ۴۴ میلیارد دلار، یکی از اصلیترین اقدامات خود را در راستای اخراج و کاهش کارکنان این شرکت در شهر سانفرانسیسکو آمریکا به منظور کاهش هزینههای این شرکت انجام داده است.
یکی دیگر از موضوعات جالب درباره کمپانی جدید ایلان ماسک این است که، شرکت X. AI درواقع چند هفته قبل از پیوستن ایلان ماسک به نامه سرگشادهای که متخصصین برای توقف فعالیت شرکتهای تولید کننده هوش مصنوعیهای مولد و امضای آن نامه توسط ماسک تاسیس شده است.
در این نامه سرگشاده که در وبسایت موسسه Future of Life تحت حمایت ایلان ماسک منتشر شد، خواستار توقف کامل توسعه و ارتقای سیستمهای هوش مصنوعی مولد قدرتمند و فعالیت شرکتهای مربوط به این حوزه به مدت حداقل شش ماه شده بود.
رئیس میلیاردر کمپانی تسلا و دیگر افراد برجسته در حوزه تکنولوژی در این نامه نوشته بودند که «سیستمهای هوش مصنوعی در کنار هوش رقابتی انسان میتوانند خطرات عمیق و گستردهای برای جامعه جهانی و بشریت ایجاد کنند.»
امضاکنندگان این نامه، که شامل متخصصان مشغول در دانشگاههای معتبر سرتاسر دنیا و چندین غول فناوری مانند استیو وزنیاک، بنیانگذار اپل بودند، استدلال کردند که این مکث شش ماهه در روند فعالیت شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعیهای مولد، باید برای تقویت مقررات و تصویب قوانین بازدارنده برای این فناوری و اطمینان از ایمن بودن سیستمها استفاده شود.
با این حال، برخی از متخصصین این حوزه که منتقد این نامه بودند، آن را تنها یک «آشفتگی داغ» در میان هیاهوی بزرگ این روزهای صنعت هوش مصنوعی عنوان کردند. علاوهبر این در این نامه، از یک مقاله نادرست دانشگاهی استفاده شده بود که ارزش آن را در میان منتقدین کاهش داده بود.
پیش از ظهور شرکتهای سازنده هوش مصنوعیهای مولد، غولهای بزرگ فناوری جهان مانند کمپانی گوگل، متا و مایکروسافت سالها روی سیستمهای هوش مصنوعی که پیش از این تحت عنوان ماشین لرنینگ یا دادههای بزرگ شناخته میشدند کار کردهاند تا به ترجمه، جستجو و تبلیغات هدفمند در سطح دنیای اینترنت کمک کنند.
اما در اواخر سال گذشته، کمپانی OpenAI مستقر در سانفرانسیسکو که ابتدا یک استارت اپ نوپا بود و در سال ۲۰۱۵ ایلان ماسک که اکنون یکی از منتفدان آن است، به عنوان یکی از مدیران اصلی این شرکت در آن حضور داشت، توانست با انتشار چت بات هوش مصنوعی مولد ChatGPT یک مسیر جدید در حوزه تکنولوژی و فناوریهای هوش مصنوعی ایجاد کند و در مدت کوتاهی، توانستند علاقهمندان زیادی را از سرتاسر جهان به خود جذب نماید. لازم به ذکر است که ایلان ماسک، به دلیل آن چه خود «کند بودن پروژه» نامیده است، در سال ۲۰۱۸ از این شرکت استعفا داد.
پس از موفقیتهای چشمگیر کمپانی OpenAI، شرکت مایکروسافت یکی از غولهای حال حاضر جهان، میلیاردها دلار بر روی این شرکت سرمایهگذاری کرد و در نظر دارد از فناوری موجود در محصولات این کمپانی، بر روی موتور جستجوی Bing خود استفاده نماید. اکنون باید دید که آیا ایلان ماسک میتواند با تاسیس شرکت هوش مصنوعی جدید خود، جایگاه ChatGPT را در میان چت باتهای هوش مصنوعی مولد تصاحب کند یا خیر.